Linkovi

Predstoji skupštinska istraga o prodaji oružja Iraku - 2002-11-13


Predloženo je da Anketni odbor bude sastavljen od predstavnika svih poslanièkih grupa, a savezni premijer Dragiša Pešiæ istakao je da crnogorska Socijalistièka narodna partija podržava formiranje odbora jer æe se tako rasvetlitièitava afera.

I savezni ministar policije i potpredsednik Demokratske stranke Zoran Živkoviæ pozdravlja odluku o formiranju Anketnog odbora ali i izražava sumnju da æe njegov rad dati neke rezultate.

U vezi sa aferom oko trgovine oružjem sa Irakom i Liberijom veæ je formirano nekoliko komisija, koje takoðe treba da izveste nadležne državne organe i domaæu i meðunarodnu javnost o rezultatima istrage. Važno je da se što pre otkrije sve kako država ne bi snosila odgovornost za rad raznih kriminalih grupa i pojedinaca koje trguju oružjem, izjavio je pred sednicu Parlamenta predsednik Veæa graðana Dragoljuba Miæunoviæ. Možda se nekima ne sviða što æe sada i skupština imati svoj anketni odbor, ali u njenoj nadležnosti i jeste da kontroliše rad vlade a firma Jugoimport je vladino preduzeæe i nije dovoljno da vlada samu sebe kontroliše, rekao je Miæunoviæ.

XS
SM
MD
LG