Linkovi

Nove pretnje teroristièkim napadima u Americi - 2002-10-28


Šef agencije za unutrašnju bezbedsnost Ridž se jutros u emisiji TV mreže CBS osvrnuo na izveštaj koji je objavljen prošle nedelje:

”Mislim da je ideja da smo sedeli skrštenih ruku, da nismo bukvalno uèinili ništa od 11. septembra i da ova zemlja nije na sveobuhvatan naèin reagovala u cilju bolje pripremljenosti - suštinski razlièit od, recimo, zakljuèka da još uvek ima stvari koje treba da uèinimo.“

Prošle nedelje, Savet za odnose sa inostranstvom, institut za inostranu politiku sa sedištem u Njujorku, izdao je izveštaj u kojem se navodi da su Sjedinjene Države i dalje opasno nepripremljene za spreèavanje i odgovor na eventualni katastrofalni napad na amerièkom tlu, mada je prošlo više od godinu dana od teroristièkih napada 11. septembra.

Bivši amerièki senatori Voren Radman i Geri Hart bili su na èelu radne grupe koja je takodje obuhvatila druge bivše visoke amerièke funkcionere, nobelovce i privatne analitièare. U nedelju je bivši senator Hart izjavio za TV mrežu ABC kako misli da Sjedinjene Države moraju da preduzmu hitnu akciju:

”Ova zemlja je neprihvatljivo ranjiva. Predsednik mora da usmeri pažnju svih Amerikanaca povodom tih ranjivosti i apeluje na kongresne i poslovne lidere, kao i na amerièki narod da ubrzaju proces zaštite zemlje.“

Šef agencije za unutrašnju bezbednost Ridž je odgovorio rekavši da su Sjedinjene Države , po njegovim reèima ”bolje pripremljene“, ali da je svestan toga da zemlja mora još puno toga da uèini.

XS
SM
MD
LG