Linkovi

Traži se puštanje još dece - 2002-10-25


Ruska televizija je prikazala snimke izlaska dece iz pozorišta. Ona su obuèena u zimske jakne i izgledaju dobro. Portparol ruske Federalne službe bezbednosti Sergej Ignjaèenko je za rusku televizijsku stanicu RTR izjavio da ne bi mogao da iznosi detalje o razlozima oslobaðanja dece i dodao da vlasti pokušavaju da ugovore puštanje još mališana. Ruski mediji su izvestili da æe deca momentalno biti zbrinuta, nakon duge patnje.

Jutros je nagovešteno da æe otmièari pustiti svih, kako se procenjuje 75 stranaca, takoðe zatoèenih u teatarskoj zgradi. Medjutim, do toga nije došlo.

Èeèenski pobunjenici su upali u to moskovsko pozorište u sredu uveèe, pucajuæi u vazduh i zahtevajuæi nezavisnost èeèenske oblasti koja je u sastavu Rusije. Nema zvaniènog podatka koliko ljudi se još uvek nalazi u zgradi, ali procene se kreæu izmeðu 500 i 800. Tokom prvog dana krize, jedna žena je poginula, pošto je jedan od pobunjenika pucao u nju. Ne zna se taèno kada je ubijena, ali njeno telo je juèe izneto iz zgrade.

Kriza sa taocima je zaokupila pažnju ruskih graðana širom zemlje. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je obezbeðenje sigurnosti talaca od najveæe važnosti. Zbog iskrsle krize, Putin je otkazao odlazak u Meksiko, na godišnji Azijsko - pacifièki samit, gde je trebalo da se sastane i sa predsednikom SAD Džordžom Bušom.

XS
SM
MD
LG