Linkovi

Reagovanja u Crnoj Gori - 2002-09-30


Dva kandidata sa najviše šansi uspeli su da prodju u drugi krug i sada treba pustiti da se završi ta, vjerujem regularna, demokratska i tolerantna kampanja - rekao je Djukanoviæ. On je dodao da ne želi da komentariše kandidate koji uèestvuju u trci za predsjednika Srbije i naglasio: “O tome treba rijeè da imaju gradjani Srbije, a onaj kandidat koga oni izaberu imaæe puno poštovanje politièke javnosti Crne Gore i u meni, kao predsjedniku Crne Gore imaæe iskrenog saradnika na onim zadacima pred kojima se Srbija i Crna Gora nalaze danas i u narednom periodu”.

Portparol DPS Igor Lukšiæ tvrdi da se redoslijed pobjednika može preokrenuti sa snažnijom kampanjom i dodaje: “Oèigledno je da veliki procenat stanovništva u Srbiji i dalje glasa za nacionalistièke kandidate, bez obzira da li su neki od njih demokratski ili ne, a jedan, ipak manji dio se opredjeljuje za evropske integracije, reforme i brz put Srbije u Evropu”.

Portparol SNP Dragan Koprivica rekao je da su rezultati oèekivani i dodao u drugom izbornom krugu oèekuje pobjedu Vojislava Koštunice:

“Za pretpostaviti je da æe, ako se dodje do onog prpocenta koji oznaèava da su izbori uspjeli, vjerovatno prestrukturiranjem glasova Vojislava Šešelja i birackog tijela SPS svi ti glasovi, ili veæina njih, preæi na stranu Vojislava Koštunice”.

Dodajmo da su u kampanji za predsjednika Srbije, stranke koalicije za Jugoslaviju podržale predsjednika SRJ Vojislava Koštunicu. Izuzetak je lider te koalicije Predrag Bulatoviæ koji je uglavnom bio uzdržan.

XS
SM
MD
LG