Linkovi

Izborna trka u punom zamahu - 2002-09-09


Predizborna kampanja inaèe je u punom zamahu. Kandidat za predsednika Srbije Miroljub Labus posetio je Kladovo i Negotin i obeæao graðanima da æe, ukoliko bude izabran, probleme rešavati korak po korak. Ne tražim da budem izabran za predsednika, tražim samo podršku za program i reforme, rekao je Labus. Labus æe uskoro svoj progam izložiti Ujedinjenim granskim sindikatima Nezavisnost, èije je rukovodstvo danas razgovaralo sa kandidatom za predsednika Srbije Vojislavom Koštunicom, koji je tom prilikom izjavio da æe se zalagati za socijalni dijalog i pravnu državu u kojoj æe svi imati jednaka prava.

Koštunica je saslušao pitanja i sugestije sindikalaca i obeæao da æe na njih pismeno odgovoriti, što æe biti i njegova politièka ponuda ovoj sindikalnoj centrali. Odgovarajuæi na jedan deo primedbi da nije ispoštovano ono što je graðanima obeæano posle promena 5. oktobra 2000. godine, Koštunica je rekao da æe ispuniti sve ono što obeæa, a da æe se u suprotnom povuæi. ”Na onaj isti naèin na koji sam kao predsednik SRJ nastojao da rešavam probleme, još više bi se moglo uèiniti na mestu predsednika Srbije,“ rekao je Koštunica.

Povodom Koštunièine izjave date na predizbornom skupu u Užicu da u Vladi Srbije ima ljudi sa dvojnim državljanstvom koji nisu potrebni Srbiji, jer je ona sposobna da pronaðe snage u samoj sebi, oštro je reagovala nevladina organizacija G17 Plus. Predsednik njenog Politièkog saveta, Predrag Markoviæ, izjavio je da je Koštunica sada i javno spreman da iz Srbije protera sve one koji imaju gde da odu jer su njihovi rezultati zadivili ceo svet. Te eksperte iza kojih stoje meðunarodno priznati rezultati G17 Plus pozvala je posle oktobarskih promena 2000. godine da se vrate iz sveta u zemlju, rekao je Markoviæ i zatim dodao da ako želimo da saèuvamo Srbiju u Evropi, sigurno je da æemo to pre uspeti sa ekspertima poput Božidara Ðeliæa, koga je svet proglasio jednim od sto najperspektivnijih lidera buduænosti, nego sa hiljadu propalih Miloševiæevih savetnika koji posle Koštunice nemaju gde da odu.

Srpski ministar finansija Božidar Ðeliæ izjavio je da se ne prepoznaje u Koštunièinoj izjavi o strancima u Vladi Srbije, ali je dodao da bi ga ona, ako je Koštunica mislio na njega, duboko pogodila i rastužila.

XS
SM
MD
LG