Linkovi

Labus zvanièno objavio kandidaturu - 2002-07-22


Miroljub Labus pojavio se na konferenciji za novinare u društvu supruge i dve kæerke, kao i prijatelja i saradnika iz Grupe 17 plus, meðu kojima su bili guverner NBJ Mlaðan Dinkiæ, srpski ministar finansija Božidar Ðeliæ, književnica Svetlana Velmar Jankoviæ i filmski režiser Goran Paskaljeviæ.

”Želim da kažem da sam doneo odluku da se kandidujem za presednika Srbije, duboko verujem da æu pobediti na ovim izborima i smatram da je to najbolje za Srbiju,“ rekao je Labus.

On je izjavio da je kandidat grupe graðana jer želi da bude predsednik svih graðana Srbije i zbog toga oèekuje široku podršku Demokratske stranke, èiji je èlan i drugih stranaka DOS-a, Grupe 17 Plus, Otpora, sindikata i drugih organizacija, a predizbornu kampanju poèeæe na Preobraženje 19. avgusta. Labus je rekao da predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunicu ne vidi kao konkurenta jer je on politièar, a Srbiji je sada najvažnija ekonomija.

”Moj dosadašnji rad je garancija da Srbiji mogu doneti politièku i socijalnu stabilnost,“ rekao je Labus i potom izneo svoju osnovnu predizbornu poruku: reforme za sve, a ne samo za neke, posao za sve, a ne samo neki, sigurnost za sve, a ne samo za neke, predsednik svih graðana, a ne bilo koje partije, odvesti Srbiju u Evropu, ali Srbiju kao lidera na Balkanu.

Posle konferencije za novinare guverner Narodne banke Jugoslavije Mlaðan Dinkiæ izneo je oèekivanje da æe Miroljub Labus pobediti veæ u prvom krugu predsednièkih izbora jer nudi nešto konkretno, jer je sposoban i jer je do sada ispunio sve što je obeæao. ”Labus je kandidat svih graðana koji žele jaku i modernu Srbiju. G 17 plus je samo jedna organizacija koja æe ga podržati, mi oèekujemo mnogo širu podršku, a ko god da se kandiduje Labus æe ga pobediti u prvom krugu, a pobedu æe mu doneti njegov program,“ ocenio je Dinkiæ.

I dok svi analitièari smatraju da æe Labusov jedini ozbiljan konkurent biti aktuelni jugoslovenski predsednik Vojislav Koštunica, potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Maršiæanin tvrdi da ta partija još nije donela odluku o uèešæu na predsednièkim izborima u Srbiji. Pitanje da li æe se Koštunica ukljuèiti u izbornu trku – stvar je njegove liène odluke, istakao je Maršiæanin.

XS
SM
MD
LG