Linkovi

Buš traži da se svi usredsrede na mir - 2002-07-16


Predstavnik Bele kuæe Ari Flajšer je rekao da je predsednik osudio nasilje, ali da je i dalje rešen da se zalaže za mir:

”Ovo je još jedan podsetnik zašto je po predsedniku Bušu važno da sve umešane strane na Bliskom istoku daju sve od sebe da se koncentrišu na mir i zaustave terorizam.“

Gospodin Flajšer je rekao novinarima da Sjedinjene Države žele novo palestinsko rukovodstvo koje bi saradjivalo na planu postizanja mira. Kasnije mu je postavljeno pitanje da li bi bilo prihvatljivo da Jaser Arafat ostane u nekoj vrsti ceremonijalne ili uloge visokog savetnika:

”Nije na Sjedinjenim Državama da odredjuju koji æe položaj neki pojedinac držati. Na palestinskom narodu je da donese odluku o tome.

U dugo oèekivanom prošlomesecnom govoru o Bliskom istoku, predsednik Buš je podržao osnivanje prelazne palestinske države, pošto se ispune izvesni preduslovi, ukljuèujuæi izbor novih lidera. Ari Flajšer je istakao da je od kako je održan taj govor bilo ”interesantnih pomaka“ u okviru palestinske vlasti kad je u pitanju buduænost.

XS
SM
MD
LG