Linkovi

Pucnjava na aerodromu u Los Andjelesu - 2002-07-05


Jedan oèevidac je opisao da se èuo brz niz pucnjeva, potom je usledila tišina, a zatim još nekoliko pucnjeva, u blizini šaltera za èekiranje karata izraelske avio kompanije “El Al,“ na medjunarodnom terminalu aerodroma Bredli. Policija je saopštila da su napadaèa ubili pripadnici službe bezbednosti izraelske avio-kompanije. Pomenuti oèevidac je rekao da je ispaljeno osam do deset hitaca. Hiljade putnika je evakuisano iz areodromske zgrade, a povreðeni su kolima hitne pomoæi prebaèeni u bolnice:

”Svi su vrištali,“ rekao je jedan od ljudi koji je bio u obližnjoj prodavnici. Bio sam iznenaðen. Prvo sam pomislio da je poèeo vatromet ili nešto slièno, ali to su bili pucnji iz vatrenog oružja.“

Agent FBI-ja Rièard Garsija rekao je da za sada izgleda da je u pitanju izolovani incident, ali da se ne iskljuèuje ni jedna druga moguænost. Mere bezbednosti na amerièkim aerodromima i ostalim javnim mestima su podignute na visok nivo u ovoj nedelji, u kojoj se slavi Dan nezavisnosti, zbog strahovanja od moguæih teroristièkih napada.

XS
SM
MD
LG