Linkovi

Uzdržano reagovanje u RS - 2002-07-01


Biro za odnose s javnošæu Vlade Republike Srpske nema izjavu nekog od Vladinih zvaniènika u povodu noæašnje rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija da se za sada, samo 72 sata, znaèi tri dana, produži mandat Misiji Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini. Predsjedavajuæi Savjeta ministara BiH, Dragan Mikereviæ, izjavio je da bi svi dosadašnji napori Misije UN u BiH mogli da budu dovedeni u pitanje u sluèaju nepovoljne odluke Savjeta bezbjdednosti UN o produžetku misije. Ambasador Sjedinjenih Amerièkih Država u Bosni i Hercegovini Kliford Bond, potvrdio je danas u Sarajevu, da æe jedinice Vojske Sjedinjenih Država ostati i dalje u sastavu SFOR-a jer je to u nadležnosti NATO pakta, što je potvrdio i Stefo Leman, portparol SFOR-a.

U Banjaluci, ovu je temu nešto opširnije elaborirao Alun Roberts, zvaniènik Misije UN i IPTF, rekavši:

"Jedino što danas mogu reæi je da sve organizacije UN u BiH normalno rade svoje poslove. Misija je dobila produžetak mandata za 72 sata, a u tom vremenu uvjeren sam da æe Savjet bezbjednosti uspjeti da iznadje najoptimalnije rješenje."

Možda æe se nešto konkretnije znati sutra, jer, kako saznajemo, ovdje u Banjaluci se oèekuju sutra dolazak specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN za BiH, Žan- Pola Klajna, koji æe ovdje imati niz susreta sa dijelom rukovodstva Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG