Linkovi

Liberali ozvanièili saradnju - 2002-06-28


Mandatar Vujanoviæ novi susret sa liderima koalicije za Jugoslaviju zakazao je za 4. jul. Poziv je uslijedio iako su predstavnici projugoslovenske koalicije ranije konstatovali da je Vujanoviæev program neprihvatljiv jer blokira reforme, produbljuje unutrašnje podjele i zaoštrava tenzije sa Srbijom i medjunarodnom zajednicom. Posebno neprihvatljivim, lideri koalicije za Jugoslaviju ocijenili su insistiranje na referendumu kroz tri godine, koje po njima vodi rušenju Beogradskog sporazuma.

Ipak, dogadjaj dana u Crnoj Gori je ozvanièenje saradnje na lokalnom nivou, u pet crnogorskih opstina, izmedju koalicije za Jugoslaviju i Liberalnog saveza. Tim povodom, predsjednik SNP Predrag Bulatovicg je rekao:

“Izražavam zadovoljstvo što se desilo nešto što je bilo nezamislivo u Crnoj Gori, a to je da u sjedištu SNP budu crnogorski liberali. Na ponudu Liberalnog saveza, koalicija “Zajedno za Jugoslaviju” je pozitivno odgovorila. Dogovorili smo se da se do sredine iduæe nedjelje obavezno izaberu predsjednici opština iz redova Liberalnog saveza u Nikšiæu, Kotoru, Tivtu i Budvi”.

Bulatovic je pojasnio da æe u svim tim opštinama biti podijeljena odgovornost dvije strane, dok æe u Tivtu liberali sami formirati vlast. Politièki lider liberala Miodrag Živkoviæ naglasio je da su usvojeni principi saradnje na lokalnom nivou i najavio preuzimanje vlasti i u Podgorici:

“Uèiniæemo sve da se u Podgorici pokuša sprijeèiti nasilje koje vodi u otvorenu diktaturu. Jer, u Podgorici, koalicija “Zajedno za Jugoslaviju” i Liberalni savez imaju veæinu i mi æemo uèiniti sve da ta veæina preuzme vlast kao što je normalno u svim demokratskim zemljama svijeta, jer ne vidimo ni jedan razlog da to ne bude tako”.

Podsjetimo, gradonaèelnik Podgorice Miomir Mugoša juèe je zatražio od vlade da uvede prinudnu upravu u skupštini glavnog grada Crne Gore.

XS
SM
MD
LG