Linkovi

Bela kuæa oèekuje teške razgovore sa Šaronom - 2002-05-07


Predstavnik Bele kuæe Ari Flajšer je rekao da æe tokom sastanka predsednik naglasiti amerièku podršku Izraelu. Medjutim, on je jasno stavio do znanja da se Sjedinjene Države neæe složiti sa izraelskom kampanjom da se Jaseru Aarafatu ne dozvoli uèešæe na mirovnim pregovorima.

Gospodin Flajšer je rekao da æe predsednik Buš reæi Arijelu Šaronu da palestinski narod vidi Arafata kao svog lidera. On je dodao da æe predsednik takodje apelovati na Izrael da uèini više za ublažavanje teškoæa Palestinaca i ponovo potvrditi svoju podrsku osnivanju palestinske države. Istovremeno, rekao je gospodin Flajšer, administracija predsednika Buša gaji ozbiljnu zabrinutost zbog ponašanja palestinskih vlasti. On je rekao da je predsednik realistièan i da zna da palestinska država može da bude uspešna jedino ako bude demokratska i bez korupcije.

Izraelski premijer æe doci u Belu kuæu sa dokumentima kojima se, kako on kaže, dokazuje da su Jaser Arafat i palestinske vlasti povezani sa teroristièkim aktivnostima. On æe takodje pružiti dokaze o saudijskoj finansijkoj podršci terorizmu. Gospodin Flajšer je rekao da æe predsednik pregledati ta dokumenta i ako je potrebno pokrenuti to pitanje sa Saudijcima.

XS
SM
MD
LG