Linkovi

DPS optužuje SNP za opstrukciju - 2002-04-23


Predsjednik SNP-a Predrag Bulatoviæ potvrdio je danas da je imao kraæi telefonski razgovor sa Havijerom Solanom i saopštio da se od njega traži previše, mada nije precizirao šta je to što nije mogao obeæati visokom predstavniku EU: “Za mane je to bio veoma znaèajan telefonski razgovor, kroz koji sam ukazao direktno na probleme gospodinu Solani. On je iznio oèekivanje da æe sve iæi brzim tempom samo apelima na nas, a da se problem ne riješi. Mislim da se premnogo od nas traži, jer je ulog veliki”

I savjetnik predsjednika republike Milan Roæen potvrdio je da je Milo Djukanoviæ telefonom razghovarao sa Havijerom Solanom. Roæen je prenio da je Djukanoviæ obavijestio Solanu da su se pojavili problemi oko usvajanja Sporazuma u Saveznom parlamentu zbog dodatnih uslovljavanja od poslanika SNP-a. Djukanoviæ je Solani rekao da æe tokom nedjelje razgovarati sa srpskim rukovodstvom o primjeni Sporazuma-prenio je Roæen. Inace, sjednica crnogorskog parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o zakljuèima povodom Beogradskog sporazuma i o ostavci premijera Vuyjanovica, kao i da se glasa o povjerenju predsjednici parlamenta Vesni Peroviæ nije održana danas, vec je odložena za èetvrtak. Razlog su proceduralno pravne komplikacije, odnosno èinjenica da šefovi poslanièkih klubova nisu mogli utvrditi da li je premijer Vujanoviæ, vrativši mandat predsjedniku Crne Gore podnio ostavku, ili nije. Predsjednica parlamanta Vesna Peroviæ izjavila je, da je kao i sva crnogorska javnost, bila ubijedjena da je u pitanju ostavka:

“Smatrala sam da onaj njegov dopis, iako nije u skladu sa evropskim pravilima, ipak nešto znaèi, ali izgleda da sam bila naivna. Odluèeno je da se ipak saèeka njegov precizan odgovor da bi Skupština imala valjan dokument na osnovu kojeg bi raspravljala”.

Predsjednik kluba poslanika DPS Miodrag Vukoviæ rekao je da je u pitanju neprecizna terminologija, jer se predsjedniku republike ne vraæa mandat, kako su to tražili liberali, vec se on samo obavjestava o tome. Do cetvrtka, kada ce sjednica biti odrzana, trebalo bi da bude jasno da li je Vujanoviæ zaista podnio ostavku, ili je u pitanju samo proceduralno pravno nadmudrivanje DPS I Liberalnog saveza.

XS
SM
MD
LG