Linkovi

Reagovanja u Vojvodini - 2002-04-12


Predsednik vojvodjanskog parlamenta Nenad Èanak je kao jedan od razloga pokušaja samoubistva Vlajka Stojiljkoviæa naveo izdaju koju su nad njim uèinili Vojislav Koštunica i ostale patriotske snage koje su mu davale lažnu nadu da æe izbeæi odgovornost zadela koja su èinili .

”Vojislav Koštunica je taj koji je oèigledno obeæavao sigurnost haškim pacijentima, sada se pokazo da te sigurnosti nema,“ rekao je Èanak.

On je Stojiljkoviæev pokušaj samoubistva pokušao parafrazirati reèima poznatog bosansko-hercegovaèkog pisca koji je na vest o samoubistvu Nikole Koljeviæa prokomentarisao ”Siroma Nikolica pogibe od zlikovaèke ruke.“

On je Stojiljkoviæev hitac ocenio kao èin bekstva, koji nikako ne može biti herojski, jer je oèigledno da nije imao hrabrosti da se suoèi sa posledicama svoga delovanja.

”Ako je pitanje liènog èina, on se ne komentariše. Ali, ako je u pitanju pitanje politièkog èina, onda bih podsetio na sve one pretuèene, sve one izmrcvarene, osakaæene i sve one nestale u vreme vladavine istog gospodina Stojiljkoviæa,“ istakao je Èanak.

Potpredsednik Vlade Srbije i lider Saveza vojvodjanskih Madjara Jožef Kasa izrazio je danas žaljenje zbog pokušaja samoubistva i ocenio da takvom èinu moze da pribegne samo èovek kome savest nije èista.

”Ko je imao hrabrosti da povlaci gnusne poteze u proteklih 12 godina treba da ima hrabrosti da podnese posledice tih poteza,“ rekao je Kasa izrazivši uverenje da Stojiljkoviæev èin neæe imati implikacije na politièku stabilnost u Srbiji.

XS
SM
MD
LG