Linkovi

SFOR uhapsio bivšeg oficira Vojske RS - 2002-04-01


Danas, u podnevnim satima, u naselju Repovac, opšina Bratunac, ispred porodiène kuæe uhapšen je Momir Nikoliæ, bivši oficir Bratunaèke brigade Vojske Republike Srpske, na funkciji pomoænika komandanta brigade za bezbjednost.

Hapšenje je potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srpske, Zoran Glušac, rekavši "Moram odmah na poèetku reæi da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ne raspolaže opširnijim podacima o pomenutom dogadjaju, ali prema dosada prikupljenom, danas negde oko 12 èasova ispred porodiène kuæe u Bratuncu uhapšen je Momir Nikoliæ.

Hapšenje je prema izjavama oèevidaca izvela grupa od dvadesetak lica u civilnom odijelu, maskiranih kapama - fantomkama, koji su na lice mejsta došli sa dva kombija i jednim putnièkim vozilom. ”Nakon hapšenja Nikoliæ je odveden u nepoznatom pravcu“ zakljucuo je Glušac, rekavši da u hapšenju nisu uèestvovali pripadnici ovog Ministarstva niti da je Ministarstvo bilo obaviješteno o akciji. Ministarstvo pravde još nema zvaniènih podataka o ovom hapšenju.

Uhapšeni Momir Nikoliæ nije se nalazio na javnoj listi Haškog tribunala. Zna se da je prošle godine u svojstvu okrivljenog dobrovoljno pristupio saslušanju u Kancelariji Haškog tribunala u Banjaluci.

Do ovog javljanja, iz Komande Multinacionalnih vojnih snaga, SFOR, u Bosni i Hercegovini, nije potvrdjeno ovo hapšenje.

Ujedno, recimo da je danas istekao rok oznaèen od Vlade Republike Srpske za davanje garancije za odbranu sa slobode za lica sa haških optužnica koji se dobrovoljno predaju u nadležnost Haškom tribunalu. Ovu pogodnost nije iskoristila ni jedna osoba sa javne liste Tribunala, saopšteno je danas iz Biroa za odnose sa Haškim tribunalom Vlade Repšublike Srpske.

XS
SM
MD
LG