Linkovi

Sednica Skupštine CG odložena za utorak - 2002-03-22


Iako je predsjednica Skupstine Crne Gore Vesna Perovic, koristeci svoje poslovnicko pravo, sjednicu zakazala za danas, poslanici DPS uspjeli su da pridobiju saglasnost svih poslanickih klubova, osim LS-a, da se rasprava odlozi. Predsjednica Vesna Perovic, medjutim, ostala je pri tvrdnji da su svi uslovi za odrzavanje sjednice postojali:

“Razlogodlaganja je molba DPS-a da bi na zakazanoj sednici uvodna izlaganja podneli predsednik republike Djukanovic i predsednik vlade Vujanovic, iako su oni i na na ovu danasnju sednicu uredno pozvani”.

Funkcioner DPS-a Miodrag Vukovic ponovio je da je prilikom zakzivanja sjednice prekrsen dobar obicaj konsultovanja svih poslanickih klubova, iako su, tvrdi on, poslanici DPS-a, te predsjednik Djukanovic i premijer Vujanovic i danas bili spremni za raspravu: “Na nase insistiranje da se zakazu konsultacije prije tri dana, pa da eliminisemo ove proceduralne stvari, reagovalo se cutanjem, ignorisanjem. Necemo da ovaj visoki dom dovodimo u situaciju da raspravlja o tako vanredno vaznom pitanju, a da se dopis upucen predsjedniku republike i predsjedniku vlade smatra pozivom da daju uvodno izlaganje”, rekao je Vujanovic.

Za to vrijeme, traju nagadjanja oko sastava nove vlade od stranaka suverenistickog bloka. Ako je suditi po novinskim napisima, najvece apetite imaju liberali koji svog neformalnog lidera Slavka Perovica zele vidjeti u premijerskoj stolici. U sinocnjem intervjuu na drzavnoj crnogorskoj TV, predsjednik Djukanovic komentarisao je mogucnost da koalicioni partneri budu nerealni u zahtjevima: “Mi ne zelimo da predamo nikome vlast zato sto on misli da je ovo pogodan trenutak da u politickoj krizi profitira. Dakle, ako nasi koalicioni partneri budu znali sta je dobra mjera za rearanziranje nasih odnosa za buducnost, je sam optimista da cemo mi postici sporazum.Ako ne budu znali tu dobru mjeru, vidimo se na izborima”, rekao je Djukanovic. Djukanovic je rekao da je njegova partija temelj suverenistickog bloka, da je spremna na ustupke, ali da DPS niko ne moze ucjenjivati.

XS
SM
MD
LG