Linkovi

Predsednik Buš o borbama u Avganistanu - 2002-03-19


Predsednik Buš je izjavio da rat u Avganistanu nije ni blizu završetka.

"Mislim da pred nama stoji još jako mnogo borbi u Avganistanu. Pre svega, mi smo bili uspešniu operaciji ANAKONDA. Želim da se zahvalim našim snagama, našim hrabrim vojnicima, zbog borbi koje su imali na izuzetno teškom terenu."

Pitanja o ratu protiv terorizma su predsedniku postavljena tokom posete maloj fabrici u amerièkoj državi Misuri. Predsednik se zahvalio i pohvalio amerièke vojnike, rekavši da su se borili u teškim uslovima i protiv neprijatelja koji je odbio da se preda. Predsednik Buš je naglasio da su na vrhuncu borbi, borci Al Kaide pokušali da ojaèaju svoje položaje, rekavši da su teroristi želeli da pošalju više ljudi u podruèje sukoba pošto su želeli da nastave da nanose zlo Amerikancima.

"To su ubice. Oni mrze Ameriku, oni mrze amerièku slobodu, oni mrze ono što Amerika znaèi. Oni su neumorni. Ali, i mi smo neumorni. TEXT: Nešto kasnije, prilikom obraæanja grupi vlasnika malih kompanija i zaposlenih, predsednik Buš je ponovo zatražio od Kongresa da odobri njegov predlog budžeta za odbranu. Predsednik je dodao da je u pitanju znaèajno poveæanje u vojnim rashodima, ali je naglasio da oèekuje da æe to zakonodavci odobriti."

Sada nije vreme da da se igramo politike u vezi sa vojnim budžetom. Oni treba da mi ga dostave što je moguæe ranije.

Budžet za odbranu je obièno poslednja stvar koja stigne predsedniku na potpis. Predsednik Buš kaže da bi ove godine to trebala da bude prva stvar za potpisivanje. On je dodao da je istorija pred Ameriku stavila veliku odgovornost, naglasivši da SAD neæe odstupiti od prilike da brane slobodu.

XS
SM
MD
LG