Linkovi

Amerièka imigraciona služba izdala studentske vize dvojici terorista - 2002-03-13


Predstavnik Bele kuæe Skot Maklilan je saopštio da je predsednik Buš ”veoma nezadovoljan“ vestima da su studentske vize stigle poštom Mohamedu Ati i Marvanu Alšehiju. Njihove vize su odobrene još prošlog jula, pre no što su imigracioni funkcioneri imali bilo kakve informacije koje vezuju tu dvojicu za teroristièke napade.

U svom saopštenju Služba za imigraciju i naturalizaciju“ saopštila je da žali zbog kasnog dolaska viza i za odlaganje okrivljuje ”prastari“ i ”neprecizni“ sistem za procesiranje viza.

Gospodin Maklilan naziva tu akciju ”neprihvatljivom“ i kaže da je predsednik Buš naredio direktoru Ureda za domaæu bezbednost, Tomu Ridžu i Sekretaru za pravosudje Džonu Aškroftu da se ”odmah pozabave tim sluèajem“ da istraže èinjenice o tome ”kako i zašto se sluèaj dogodio“ i reše ga.

Ovaj dogadjaj æe verovatno pružiti dodatne argumente pozivima za promene u imigracionoj službi, koja u ovom trenutku prelazi na kompjuterski sistem koji bi trebalo da joj omoguæi bolju razmenu informacija sa drugim vladinim agencijama.

XS
SM
MD
LG