Linkovi

Uskoro razgovori Beograd - Priština - 2002-03-05


Šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Èoviæ izjavio je da se približava vreme razgovora Beograda i Prištine i najavio da æe do polovine ovog meseca biti poznat plan Koordinacionog centra za povratak raseljenih na Kosovo, ali nije želeo da novinarima iznosi detalje tog plana. Povodom sutrašnjih razgovora sa šefom UNMIK-a Mihaelom Štajnerom Èoviæ kaže da æe srpska strana predložiti formiranje novog ministarstva – za povratak raseljenih. Videæemo sutra posle razgovora sa gospodinom Štajnerom a li æemo mi uopšte i uæi u Vladu, razgovaraæemo oko pomoænièkih i zamenièkih ministarskih mesta da bi smo videli šta se to nudi Srbima u multietnièkoj Vladi, rekao je Èoviæ.

Meðudržavni odnosi Jugoslavije i Hrvatske poslednjih meseci beleže stalni uspon. Posle današnjih razgovora sa jugoslovenskim kolegom Miroljubom Labusom hrvatski vicepremijer Slavko Liniæ rekao je da æe uporedo sa potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini vizni režim izmeðu Hrvatske i Jugoslavije do kraja ove godine biti ukinut i da je to želja veæine ministara u hrvatskoj Vladi.

Možemo poruèiti Evropi da æe se na ovim prostorima sve više razgovarati o privredi a želja nam je da naša uspešna saradnja pokaže da i na ovim prostorima ljudi znaju praviti profit i gledati u buduænost, rekao je hrvatski vicepremijer Slavko Liniæ. Posle današnjih razgovora potpredsednik jugoslovenske vlade Miroljub Labus s više optimizma gleda na rok za potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini izmeðu dve zemlje i veruje da æe taj sporazum biti parafiran do leta.

XS
SM
MD
LG