Linkovi

Radnici Beobanke u Vrbasu traže izuzeæe - 2002-01-08


Iz razloga što je izgraðena novcem vrbaške privrede predstavnici sindikata poslovne jedinice Beobanke u Vrbasu zatražili su od Agencije za sanaciju da tu filijalu izuzme iz sitema Beobanke kako se njena imovina ne bi rasprodavala u Beogradu.

Predstavnik sindikata vrbaske filijale Sonja Savoviæ, èiji se èlanovi veæ više dana nalaze zatvoreni u zgradi banke, rekla je za Glas Amerike da æe svim snagama pokušati da izdvoje svoju filijalu, koja je pre deset godina politièkom odlukom izdvojena iz sistema vojvoðanskih banaka i pripojena Beobanci.

Ona nije mogla da nam kaže na koji nacin æe problem biti rešen, ali je istakla da vlada veliko interesovanje drugih banaka za njihovu filijalu.

”Naša poslovna jedinica nema velike dugove koji ne bi mogli biti isplaæeni iz opštinskog prometa novca. Ono što mi oèekujemo to je fuzionisanje sa nekom vojvoðanskom bankom koja bude najviše zainteresovana za nas,“ istakla je Savoviæ.

Podršku ovim zahtevima izrazili su i predstavnici lokalnih odbora pojedinih èlanica DOS-a koji su najavili i širu akciju svojih stranaka kako bi od nadležnih državnih organa zatražili da uvaže specifièan sluèaj filijale u Vrbasu, koja je prilikom fuzionisanja s Beobankom unela svoj kapital.

XS
SM
MD
LG