Linkovi

Predsednik Buš obeæava da æe bin Laden biti pronadjen - 2001-12-17


Predsednikove reèi su podvukle sadašnju neizvesnost oko mesta boravka Osame bin Ladena. Izvešteno je da su mnogi teroristi al-Kaide pobegli u južni deo Avganistana i možda prešli u Pakistan. Predsednik Buš je samo rekao da æe vodja al-Kaide Osama bin Laden biti na kraju pronadjen, gde god bio:

”Dobijamo razne izveštaje - da je u peæini, da nije u peæini, da je pobegao, da nije pobegao. Ima svakojakih nagadjanja. Ali, kad se prašina slegne, pronaæi æemo gde je i biæe izveden pred lice pravde.“

Predsednik Buš je naglasio da Sjedinjene Države ne tragaju samo za Osamom bin Ladenom nego i svim ljudima u vodjstvu al-Kaide. Prema predsednikovim reèima, Pakistan pomaže u traganju.

“Pakistanci æe nam pomoæi. I pomažu nam ne samo u traganju za Osamom bin Ladenom nego i svim ubicama i zloèincima iz al-Kaide.“

Dok su poslednja skrovišta al-Kaide pred padom, predsednik ne govovori o sledeæem frontu u ratu protiv terorizma jer - kako ukazuje - ne bi žeelo da spekuliše u javnosti o buduæim planovima.

“Jedna stvar koju, razume se, neæu uraditi je da kažem neprijatelju kakav æe biti naš sledeæi potez,“ rekao je on.

Predsednik Buš je razgovarao sa novinarima posle prijema u Beloj kuæi za dvadesetoro muslimanske dece iz Vašingtona i okoline, povodom ramazanskog Bajrama.

XS
SM
MD
LG