Linkovi

‘Hari Poter’ nadmašio sve rekorde - 2001-11-23


Film “Heri Poter i kamen mudrosti” doneo je u bioskopske blagajne preko 93 miliona dolara, nakon samo 3 dana prikazivanja ovog vikenda. Time je oboren dosadašnji rekord koji je od 1997-e držao film “Izgubljeni svet: Park iz doba Jure”. I u Britaniji, gde je film takodje poèeo da se prikazuje prošlog vikenda, oboren je rekord zaradom od 23 miliona dolara, dok je na Tajvanu “Hari Poter” zaradio skoro 2 i po miliona dolara. Film je radjen po istimenom bestseleru britanske autorke Džej Kej Roling, i prièa prièu o deèaku koji otkriva da ima èarobne moæi.

Mladi Hari kreæe da uèi magiju u Hogvartskoj školi veštièarenja i èarobnjaštva. Neki kritièari kažu da je film, koji traje više od dva sata, predug. Ipak, grupa dece u Los Andjelesu ga je ocenila najvišim ocenama: DEÈAK 1: Desetka. DEÈAK 2: Ja kažem 10 miliona. DEÈAK 3: Potpuno je kul. DEVOJÈICA: Dopada mi se što je bio strašan, što je imao magije i što je stvarno kul. DEÈAK 4: Stvarno je bilo dobro. To je za mene najbolji film u celom svemiru. Sve osim samog kraja.

Kako kaže šestogodišnji Šon, bilo je strašno. Inaèe, danas je u Londonu poèelo snimanje novog filma iz ove serije, pod naslovom “Hari Poter i odaja tajni”, dok se treæi film planira za 2003-u godinu. Spisateljica Džej Kej Roling upravo završava petu knjigu serijala o Heriju Poteru, a nada se da æe napisati još dve. Do sada su knjige o Heriju Poteru prodate u tiražu od 100 miliona primeraka i prevedene su na 40 jezika.

XS
SM
MD
LG