Linkovi

Štrajk specijalaca i dalje traje - 2001-11-16


Da sluèaj nije rešen potvrdio je i savezni ministar policije Zoran Živkoviæ, izjavom da je prošle noæi održan sastanak posveæen odbijanju Crvenih beretki da se povinuju odlukama Vlade i MUP-a Srbije i iz sektora državne budu prebaèene u sektor javne bezbednosti. Živkoviæ je rekao da to nije bio politièki sastanak, veæ profesinalni i primeren situaciji i izrazio nadu da æe situacija biti dovedena u normalno stanje bez ikakvih spektakularnih akcija.

Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadiæ izjavio je da pregovori sa predstavnicima Jedinica za specijalne operacije ne postoje i da Vlada Srbije neæe odstupiti od svog stava. Nova demokratija, èlanica vladajuæe koalicije, najavila je da æe povodom protesta pripadnika Crvenih beretki zatražiti vanrednu sednicu republièke skupštine na kojoj bi se raspravljalo o nacionalnoj bezbednosti Srbije. Poslanik Nove demokratije Ljubodrag Grbiæ ocenio je tim povodom da se Jedinica za specijalne operacije otrgla ustavnoj i pravnoj kontroli i da je samovoljno demonstrirala silu sa pretnjom upotrebe oružja radi oružane pobune, èiji je cilj izazivanje državnog udara.

Dok se kriza ne okonèa novih informacija za javnost neæe biti, ali ono što je danas bilo primetno to su pojaèane policijske snage ispred zgrada Vlade Srbije i republièkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

XS
SM
MD
LG