Linkovi

Možda je poginuo jedan od bin Ladenovih doglavnika - 2001-11-16


Radi se Mohamedu Atefu, Egipæaninu, koji je bio bin Ladenov glavni savetnik za vojna pitanja i za koga se verovalo da je isplanirao teroristièke napade izvšene u SAD 11. septembra. Amerièki zvaniènici izražavaju uverenje da je Atef ovih dana poginuo u vazdušnim napadima u blizini Kabula.

U medjuvremenu, amerièki sekratar za odbranu Donald Ramsfeld otkrio je u javnosti da specijalne amerièke jedinice saslušavaju talibane i pripadnike Al Kaide koje drže opozicione avganistanske snage. Ramsfeld je odbio da pruži detalje ali je nagovestio da se možda radi o vodjama višeg ranga. Sekretar Ramsfeld je takodje izjavio da su u sukobu sa amerièkim trupama na terenu ubijeni neki talibane i borci Al Kaide:

”Oni ubijaju talibane koji neæe da se predaju i pripadnike Al Kaide koji pokušavaju da pobegnu. Rezultat svega toga je da u Avgansitanu postojano opada gostoprimstvo za Al Kaidu i talibane.“

Ramsfeld je, medjutim, priznao da nije pznato gde se nalazi Osama bin Laden. Mada je ranije ukazao na moguænost da bin Laden pobegne iz Avganistana, amerièki sekretar za odbranu je izrazio uverenje da æe vodja Al Kaide - kad tad - biti uhvaæen.

XS
SM
MD
LG