Linkovi

Novi sluèaj crnog prišta u Vašingtonu - 2001-10-22


Zdravstveni zvaniènici u Vašingtonu saopštili su da su rezultati testova na antraks pozitivni kod još jednog radnika amerièke pošte. Oba poštanska službenika su radila u pošti koja dostavlja pošiljke za Kapitol. Druga još dva poštara su nedavno umrla, ali zdravstveni zvaniènici kažu da još uvek ne znaju da li su te dve smrti povezane sa bio-terorizmom.

Zdravstveni zvaniènici grada Vašingtona kau da je i drugi radnik iz pošte Brentvud pokazao pozitivne rezultate testa na antraks disajnih puteva. Oba poštanska službenika se nalaze na leèenju antibioticima u lokalnoj bolnici.

Šef vašingtonske zdravstvene službe, Ajvan Voks, izjavio je da su dva druga radnika iz iste pošte umrli, ali da još uvek nije jasno jesu li te smrti povezane sa crnim prištom. Gospodin Voks kaže da su rezultati preliminarnih testova u oba sluèaja “sumnjivi”, a da su u jednom pronadjeni tragovi bakterije koju odeljenje za zdravstvo još ispituje. Gospodin Voks kaže da još 9 drugih radnika amerièke pošte pokazuje simptome koji bi mogli biti u vezi sa antraksom.

VOKS: Imamo veæi broj radnika gde sumnjamo na antraks, kao i dva potvrdjena sluèaja antraksa disajnih puteva.

Svi radnici su radili u pošti koja opslužuje amerièki Kapitol, gde su tragovi antraksa pronadjeni u pošti koja je isporuèena u senatske kancelarije.

XS
SM
MD
LG