Linkovi

Kongres preduzima mere za zaštitu od antraksa - 2001-10-17


Lider senatske veæine Tom Dešl izjavio je da nijedan od tridesetak službenika izloženih antraksu nije zaražen, i da svi uzimaju antibiotike. Oni su bili izloženi bakteriji antraksa kada je jedan od Dešlovih pomoænika otvorio pismo u kojem se nalazio ovaj potencijalno smrtni agens. Senator Dešl smatra da je ovo izolovan incident koji ne bi trebalo da ugrozi rad Senata. "Ja sam apsolutno rešen da obezbedim nastavak rada u Senatu“ naglasio je Lider republikanske manjine u Senatu, Trent Lot, koji je takodje želeo da smanji zabrinutost: ”Na Kapitolu nema rizika i mi smo uvereni da možemo da radimo i uz to preduzmemo neophodne bezbednosne mere za zaštitu ljudi koji rade sa nama“.

Dok lideri Senata podvlaèe važnost nastavka rada, predsedavajuæi Predstavnièkog doma, Denis Hastert, branio je svoj stav da zatvori donji dom: ”Mislili smo da je najbolje i najmudrije da organizujemo pretragu i èišæenje prostorija da bi bili sigurni da nema spora antraksa“.

Hastert kaže da je jedna od njegovih kancelarija u karantinu od kada je pronadjen jedan sumnjiv paket, koji se sada testira. Iako æe Senat nastaviti da radi i sutra, kancelarije gornjeg doma biæe zatvorene zbog testova na antraks.

XS
SM
MD
LG