Linkovi

Predsednik Buš: Vlada èini sve da zaštiti naciju - 2001-10-13


Predsednik je rekao da teroristi žele da onesposobe Ameriku tako što æe raniti njen duh, ali da im to neæe uspeti: ”Naša je nacija još uvek u opasnosti. Meðutim vlada preduzima sve što je u njenoj moæi da zaštiti naše graðane. Trebamo jedni druge kao nikada do sada i reagujemo onoliko brzo i snažno koliko je u našoj moæi“.

Predsednik Buš je govorio u Beloj Kuæi u èast Amerikanaca hispanskog porekla, samo sat vremena nakon što je potvrðen èetvrti sluèaj izloženosti antraksu u Sjedinjenim Državama - ovog puta u Njujorku. Ovom prilikom predsednik je pokušao da umiri uznemirenu javnost“ “Imamo ekipe na terenu. Centar za kontrolu infektivnih bolesti i FBI blisko saraðuju sa lokalnim službama kako bi pravovremeno reagovale“.

Predsednik Buš je apelovao na Amerikance da se vrate svakodnevnom životu, jer, kako je rekao, ako podlegnu strahu onda su teroristi pobedili:”Ne smemo dozvoliti da teroristi zaustave život u zemlji. Ne možemo dozvoliti teroristima, nekolicini zloèinaca, da nas pretvore u taoce.“

Tokom govora, predsednik Buš je istakao da je Amerika koja se ponosi svojom etnièkom, rasnom i verskom raznolikošæu jedinstvenija nego ikada do sada.

XS
SM
MD
LG