Linkovi

Nacionalna garda æe èuvati aerodrome u Kaliforniji - 2001-09-28


Gospodin Dejvis je rekao da bi pripadnici Nacionalne garde mogli da poènu sa uvežbavanjem na kalifornijskim aerodromima tokom vikenda, pod nadzorom Federalne uprave za vazduhoplovstvo.

”Oni æe biti obuèavani u pregledu prtljaga, traganju za smrtonosnim oružjem, razrešavanju konfliktnih situacija i raznim drugim tehnikama koje Federalna uprava za avijaciju bude smatrala važnim, pre nego što sami budu mogli da preuzmu tu odgovornost,“ rekao je guverner Dejvis.

Posle nekoliko dana obuke, gospodin Dejvis kaže da æe kalifornijska Nacionalna garda do srede biti aktivirana na poslovima bezbednosti po aerodromima širom Kalifornije. Guverner te države je rekao da su pooštrene mere bezbednosti veæ uèinile da putnièki avioni postanu bezbedniji nego što su bili 11. septembra. Osim toga, on je gradjane Kalifornije pozvao da se vrate normalnom životu.

”Ako je letenje deo normalne svakodnevnice, da to èine. Ako su planirali da odu na odmor, da to sprovedu. Najbolji naèin da se odgovori teroristima je da im pokažemo da se neæemo zabiti u mišju rupu. Nastaviæemo sa životom, sa svakodnevnim poslovima i neæemo dozvoliti da nas od toga odvrate,“ rekao je guverner Kalifornije. On je dodao da je na predsedniku Bušu da odredi kako i kada æe zemlja stupiti u rat kao odgovor na napade, a da je njegov posao, kao i svih funkcionera po amerièkim državama, da brinu za bezbednost Amerikanaca širom zemlje.

XS
SM
MD
LG