Linkovi

Policija ubila napadača kod Pentagona


Policija ubila napadača kod Pentagona
Policija ubila napadača kod Pentagona

Napadač koji je u četvrtak otvorio vatru u blizini Pentagona bio je naoružan sa dva polu-automatska pištolja – saopštila je američka policija. Napadač je ranjen u glavu i kasnije je u bolnici podlegao povredama.

<!-- IMAGE -->

Šef policije Pentagona, Ričard Kivil, navodi da je Džon Petrik Bedel nosio rezervne metke, i imao dodatnu municiju u kolima koja je parkirao u obližnjoj garaži. Trojica radnika obezbedjenja uzvratila su vatru kada je Bedel počeo da puca u blizini vojnog kompleksa. Dvojica su prebačena u bolnicu sa manjim povredama, ali su kasnije pušteni kući.

Na snimku sigurnosnih kamera vidi se da je Bedel bio lepo obučen, delovao smireno i po svemu sudeći bio sam kada se uputio pravo ka policajcima, i počeo da puca. Kivil navodi da vlasti još nisu utvrdile šta je bio motiv napada, ali nema nagoveštaja da je incident povezan sa domaćim ili medjunarodnim terorizmom. Šef policije je napadača opisao kao obrazovanog muškarca iz Kalifornije.

Drugi mediji prenose i natpise koje je na Internetu postavio Džej Petrik Bedel, u kojima izražava svoje sumnje u pogledu terorističkih napada na SAD 11. Septembra 2001, kada je jedna od meta bio i Pentagon.

XS
SM
MD
LG