Linkovi

Susret lidera Irana i Hezbolaha u Siriji


Susret lidera Irana i Hezbolaha u Siriji
Susret lidera Irana i Hezbolaha u Siriji

Vodja libanske ekstremističke organizacije Hezbolah Hasan Nasralah razgovarao je u Siriji sa iranskim predsednikom Mahmudom Ahmadinedžadom. Sirijska novinska agencija objavila je da su se oni sastali na večeri koju je organizovao sirijski predsednik Bašar Al Asad.

<!-- IMAGE -->

Televizija Al Manar prenela je da su Ahmadinedžad i Nasralah razmotrili najnovije stanje u regionu kao i izraelsku pretnju protiv Libana i Sirije. Ranije ovog meseca iranski državni mediji preneli su zalaganje iranskog predsednika za saradnju sa Hezbolahom i njegov poziv toj ekstremističkoj organizaciji da se, kako je rekao, „otarasi“ Izraela jednom za svagda, ukoliko dodje do rata.

Ahmadinedžad je boravio u Damasku gde je razgovarao sa Asadom o jačanju veza izmedju Irana i Sirije. Tokom razgovora, oni su istakli jedinstvo i potpisali sporazum o ukidanju viza izmedju dve zemlje. Državna sekretraka Hilari Klinton pozvala je u sredu Siriju da se distancira od Irana koji Sjedinjene Države žele da izoluju zbog njegovog nuklearnog programa i podrške ekstremističkim organizacijama.

XS
SM
MD
LG