Linkovi

Američki senatori: Srbija postigla primetan napredak


Američki senatori: Srbija postigla primetan napredak
Američki senatori: Srbija postigla primetan napredak

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa senatorima SAD Džordžom Vojinovićem i Džin Šahin i tom prilikom istakao da Srbija želi partnerske odnose sa Amerikom.

<!-- IMAGE -->

Bezbedonosne agencije dve zemlje tesno sarađuju u borbi protiv organizovanog kriminala, što je jedan od najvažnijih prioriteta Srbije u 2010. godini, rekao je Tadić. Kako se ističe u saopštenju pres služba predsednika Srbije, Tadić je ponovio stav da je pitanje Kosova i Metohije pred Međunarodnim sudom pravde, da Srbija nikada neće priznati nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova i da će mirnim, pravnim i diplomatskim putem braniti svoj integritet.

Delegacija Senata SAD se sastala i sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem i tom prilikom je zajednički konstatovano da saradnja dve zemlje u oblasti odbrane predstavlja najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa SAD i Srbije.

U razgovorima sa premijerom Mirkom Cvetkovićem senatori Vojinović i Šahin istakli su da je Srbija u poslednjih nekoliko godina ostvarila vidljiv napredak i da je stabilnost Zapadnog Balkana izuzetno važna ne samo za Evropsku uniju već i za ceo svet, saopštila je pres služba vlade Srbije. Tokom razgovora je istaknuto i da je su ulaganjima od 1,6 milijardi dolara SAD među najvećim stranim investitorima u Srbiji, ali da time nisu iscrpljene mogućnosti za ekonomsku saradnju dve zemlje.


XS
SM
MD
LG