Linkovi

Kobi Brajant presudio u Bostonu


Kobi Brajant presudio u Bostonu
Kobi Brajant presudio u Bostonu
<!-- IMAGE -->

Devet utakmica NBA sezone odigrano je tokom nedeljnog popodneva i večeri, a derbi je svakako bio u Bostonu, gde su se sastala dva najtrofejnija tima u istoriji. Presudio je, po mnogima najbolji košarškaš današnjice – Kobi Brajant.

Iako je odigrao za svoje standardne ispod prosečnu utakmicu, Kobi Brajant je bio siguran kada je bilo najvažnije – sedam sekundi pre kraja, iz teške pozicije preko Reja Alena postavio je konačan rezultat u duelu sa domaćim Seltiksima – 90:89. Brajant je završio sa 19 poena, koliko je postigao i Endrju Bajnam, ali uz 11 skokova. Kod domaćih, koji su u jednom trenutku u poslednjoj četvrtini imali 11 razlike, najbolji je bio Ražon Rondo sa 21 poenom i 12 asistencija.

Klivlend je pitanje pobednika u duelu sa Klipersima rešio već u prvoj četvrtini u kojoj su izabranici Majka Brauna postigli 46 poena i izjednačili klupski rekord. Kavsi su tokom prvih 12 minuta postigi 11 trojki, što je novi klupski rekord, a dominirao je – naravno – Lebron Džejms sa 23 poena. Do kraja, Džejms je postigao još 9 i završio sa 32 i 11 asistencija.

Ipak, sinoć je ostao bez drugog mesta na ovogodišnjoj listi strelaca, pošto ga je prestigao Kevin Durent, koji je u pobedi svog Oklahoma Sitija nad Golden Stejtom - 112:104 ostvario rekord sezone – 45 poena. Nenad Krstić nije igrao mnogo – za 19 minuta postigao je 2 poena, uz 2 skoka i asistenciju.

Prvi strelac lige ostao je Karmelo Entoni, koji je propustio četvrtu utakmicu zaredom zbog povrede skočnog zgloba, ali su njegovi saigrači bez mnogo problema pobedili San Antonio – 103:98 za Denver. U odsustvu prvog strelca ekipe, istakao se Kenjon Martin sa 27 poena i 11 skokova, Čonsi Bilaps je ubacio 25, uz 11 asistencija, dok je Džej Ar Smit završio sa 18 pogodaka.

Orlando je pobedio u Detroitu – 91:86 i obezbedio svom treneru Stenu van Gandiju nastup na All-Star vikendu na klupi Istoka, dok se Minesota predvođena Kevinom Lavom – 25 poena, revanširala Njujorku za nedavni ubedljiv poraz u „Medison Skver Gardenu“ – 112:91.

Toronto je pobedio Indijanu – 117:102, Filadelfija trijumfovala u Nju Džersiju – 83:79, dok je Finiks slavio u Hjustonu – 115:111 posle produžetka.

XS
SM
MD
LG