Linkovi

Ajped - Intimniji od laptopa, funkcionalniji od Ajfona


Ajped - Intimniji od laptopa, funkcionalniji od Ajfona
Ajped - Intimniji od laptopa, funkcionalniji od Ajfona

Posle još jedne uspešne marketinške kampanje Epla, koja je ljubitelje tehnologije naterala da mesecima nestrpljivo iščekuju najnoviji proizvod, direktor kompanije, Stiv Džobs u sredu je i zvanično predstavio Ajped - elektronski tablet kojim može da se pretražuje net, sluša muzika, gledaju filmovi i još mnogo toga.

<!-- IMAGE -->

Epl je, kao i obično, sve informacije o novom haj-tek proizvodu držao u potpunoj tajnosti. Izvršni direktor kompanije, Stiv Džobs opisao je Ajped kao uredjaj koji ima neuporedivo više funkcija od drugih elektronskih tableta koji su trenutno na tržištu.

“Sa njim možete da pretražujete internet i to će biti najbolje iskustvo koje ste ikada imali u surfovanju netom. Fenomenalno je kada imate celu veb stranicu pred vama i možete njome da manipulišete na dodir”, rekao je Džobs.

Stručnjaci za tehnologiju kažu da je ovo pravo vreme za Epl da predstavi svoju verziju elektronskog tableta.

“Da je Epl izbacio ovaj proizvod na tržište iduće godine, izgubili bi 6 miliona kupaca koji imaju novac i žele novu tehnologiju. Epl svakako mora da istupi baš sada”, smatra Džejms Mekivi iz kompanije za istraživanje tehnološkog tržišta Forester.

Korisnici Ajpeda mogu da pretražuju internet, šalju i primaju imejl poruke pomoću virtuelne tastature, da igraju igrice, gledaju fotografije, slušaju muziku, pa čak i da gledaju televizijske serije i filmove.

“Mnogo je intimnije nego laptop i ima mnogo više funkcija nego Ajfon sa ovim predivnim velikim ekranom”, kazao je Džobs.

Ajped je težak svega 680 grama, debljine je malo više od jednog centimetra, a za konekciju će koristiti Wi-Fi i 3G mrežu kompanije AT&T. Cena se kreće izmedju 499 i 800 dolara, u zavisnosti od modela. Epl se nada da će ovaj uredjaj biti popularan isto, ako ne i više, kao Ajpod, Ajfon i laptop kompjuteri.

“Mnogo bolje od laptopa, mnogo bolje od Ajfona”, zaključio je Stiv Džobs.

Tablet kompjuteri su u opticaju već skoro deceniju, ali do sada nisu našli svoje mesto na tržištu prezasićenom inovativnim haj-tek proizvodima. Prema tvrdnjama Epla, Ajped je bolji od svih uredjaja koji trenutno mogu da se kupe, ali ostaje da se vidi da li će to biti naprava bez koje tehnomani neće moći da žive. Ajped će se u prodavnicama pojaviti za dva meseca.


XS
SM
MD
LG