Linkovi

Liban: Srušio se etiopski avion sa 90 putnika i članova posade


Avion aviokompanije „Etiopian erlajns“ na letu od Bejruta do Adis Abebe, ubrzo posle uzletanja je pao u more u blizini libanske obale. Do sada su pronađena tela 34 putnika, ali se traganje nastavlja.

Spasilački timovi libanske vojske nastavljaju da tragaju po Sredozemnom moru za tragovima 90 putnika i članova posade letelice kompanije „Etiopian erlajns“ na letu 409.

Očevici kažu da je Boing 737 pao u plamenu u more oko 2 sata i 30 minuta po lokalniom vremenu, ubrzo posle uzletanja. Libanski predsednik Mišel Sulejman kaže da je u tom trenutku „oluja bila neverovatna“.

U vreme uzletanja su stizale vesti o oluji i grmljavini.
Spasilačke ekipe su na obali pronašle delove sedišta iz aviona i druge otpatke, ali ni traga od preživelih putnika. To je bila treća smrtonosna nesreća kompanije „Etiopian erlajns“ u proteklih 20 godina.Kompanija uživa ugled kao bezbedna u poređenju sa ostalim afričkim avioprevoznicima. Avion je poslednji put prošao kroz inspekciju 25. decembra. To je međutim mala uteha za rodbinu žrtava, koja na aerodromu u Bejrutu čeka vesti o njihovoj sudbini.

XS
SM
MD
LG