Linkovi

Odloženi izbori, Karzai otputovao u Tursku


Avganistanska nezavisna izborna komisija saopštila je da odlaže ovogodišnje parlamentarne izbore zbog nedostaka sredstava i zabrinutosti u vezi sa bezbednošću.

Predsednik komisije Fazil Ahmed Manavi izjavio da će se glasanje umesto 18. maja održati 18. Septembra, dok je jedan drugi izborni zvaničnik naveo da komiisja nema 120 miliona dolara, koliko je potrebno za organizaciju i sprovođenje izbora. Međunarodna zajednica je potrošila preko 220 miliona za avganistanske predsedničke izbore prošlog avgusta, koje je obeležila rasprostranjena prevara.

U međuvremenu, predsednik Hamid Karzai je otputovao u Tursku, prvu odrednicu posete tokom koje će obići još Berlin i London. Karzai planira da se u Ankari sastane sa pakistanskim predsednikom Asifom Alijem Zardarijem radi diskusija o načinima za bolje vođenje borbe protiv terorizma duž granice između dve zemlje. On će se potom sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, pre nego što, kasnije ove nedelje otputuje u Britaniju na međunarodnu konferenciju o Avganistanu.

XS
SM
MD
LG