Linkovi

Rekordno niske temperature u SAD


Rekordna hladnoća i dalje izaziva brojne probleme u većem dijelu Sjedinjenih Država. Od početka polarne zime, umrlo je najmanje devet ljudi. Na Floridi, u koju mnogi odlaze kako bi izbjegli oštre zime, zabilježene su izuzetno niske temperature. Pojedini aerodromi bili su juče zatvoreni, a sniježne padavine čak su zahvatile pojedina područja blizu Meksičkog zaliva.

Polarna zima koja je zahvatila veći dio zemlje obara sve rekorde i izaziva brojne probleme. Na Floridi, koja proizvodi značajan dio svjetskih zaliha agruma, proizvodjači voća čine sve kako bi spasli zasade od smrzavanja.

"Od ovog živimo i zarađujemo novac. Ukoliko izgubimo zasade, izgubićemo farme”, kaže farmer Met Parker.

"Moramo da se pripremimo za najgore i nadamo se najboljem”, naglašava farmer Džon Arnold.

U Majamiju, temperatura preko noći bila je ispod nule i prijeti da obori rekord za najhladnije vrijeme u tom gradu. Aerodrom u Klivlendu, u državi Ohajo, juče je bio zatvoren, nakon nestanka struje. Zbog leda, već su se dogodile dvije tragedije. U Vermontu je poginulo troje ljudi, nakon što je njihovo vozilo propalo kroz tanak led. U Atlanti, dva tinejdžera udavila su se u hladnom jezeru. Na autoputevima u Omahi, u Nebraski, veliki broj automobila zaglavljen je u snijegu. Izuzetno hladno vrijeme nije zaobišlo ni američku prijestonicu. Rijeka Potomak, koja protiče kroz Vašington, zaleđena je zbog niskih temperatura.


XS
SM
MD
LG