Linkovi

Gotovo 90 ljudi poginulo u eksploziji u Pakistanu


Broj poginulih u napadu bombaškom napadu na severozapadu Pakistana porastao je na više od 88. Bombaš samoubica ušao je vozilom napunjenim eksplozivom u prepuni stadion i aktivirao bombu.

Policija je saopštila da se eksplozija dogodila danas, u severozapadnoj pograničnoj oblasti, tokom utakmice u odbojci koju je posmatralo oko 200 gledalaca. Inspektori kažu da je u eksploziji povređeno na desetine ljudi, uključujući neke od vernika okupljenih u obližnjoj džamiji.

Spasioci su izjavili da i u ruševinama obližnjih kuća možda ima zatrpanih.

Eksplozija se dogodila u gradu Laki Marvat, nedaleko od plemenskog područja Južni Vaziristan, u kome pakistanska vojska sprovodi ofanzivu protiv ekstremista. Ekstremistina to uzvraćaju napadima bombama i vatrenim oružjem širom Pakistana.

U drugom delu zemlje, pakistanski bezbednosni funkcioneri kažu da su najmanje trojica ekstremista ubijena u jučerašnjem, drugom napadu američke bespilotne letelice u poslednja dva dana. Funkcioneri kažu da je raketa pogodila automobil koji se kretao putem u plemenskom području Severni Vaziristan, blizu granice sa Avganistanom.

Funkcioneri i očevici su saopštili da su drugi ekstremisti opkolili mesto eksplozije i uklonili tela poginulih koja su potpuno izgorela. Dan ranije, u još jednom napadu sa, kako se smatra, američke bespilotne letelice u istom području poginula su dva čoveka.

XS
SM
MD
LG