Linkovi

Davidenko osvojio završni turnir sezone u Londonu


Ruski teniser Nikolaj Davidenko opsvojio je najveću titulu u karijeri, pošto je danas u finalu završnog turnira sezone u Londonu pobedio šampiona US Opena, Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Dvadeset-osmogodišnji Davidenko, koji je pred početak turnira u Londonu bio sedmi na svetskoj rang-listi, skočiće za jedno mesto i prestići Amerikanca Endija Rodika, koji zbog povrede nije učestvovao u Londonu.

Na putu do trofeja, Davidenko je pobedio sve osvajaèe Grand Slem turnira u ovoj sezoni (Nadal, Federer, Del Potro), a jedini poraz doživeo je na startu takmičenja po grupama u duelu sa Novakom Ðokovićem. U finalu protiv del Potra, Rus je spasao sve tri brejk lopte, a iskoristio dve od pet na servis Argentinca - po jednu u svakom setu - i za sat i 24 minuta stigao do 1.300 bodova i novčane nagrade od milion i 510 hiljada dolara.

U finalu dublova, braća Bob i Majk Brajan revanišarali su se belorusko-izraelskoj kombinaciji Maks Mirnji/Endi Ram za poraz na startu turnira. Bilo je 7:6 i 6:3 za Amerikance, koji su tako došli do trećeg trofeja na završnim turnirima i peti put u karijeri završili godinu kao najbolji dubl sveta.


XS
SM
MD
LG