Linkovi

Iranski vrhovni vođa najavljuje kazne odgovornima za napade


Iranski vrhovni lider ajatola Ali Hamenei izjavio je da će Teheran kazniti odgovorne za samoubilački bombaški napad u kojem je poginulo šest komandanata Revolucionarne garde.

Iranska novinska agencija citirala je Hameneija, koji je izjavio da za napade u nedelju okrivljuje plaćenike globalne arogancije - što je termin koji koristi za opisivanje Sjedinjenih Država.

Iranski mediji takođe navode izjavu komandanta Revolucionarne garde, generala Mohamada Alija Džafarija, koji je obećao odmazdu prema američkim i britanskim obaveštajnim agencijama, za koje tvrdi da su pomogle napadačima.

U saopštenju objavljenom na internetu, odgovornost za pomenute napade preuzela je sunitska ekstremistička grupa Džundala. U tom napadu, u jugoistočnoj iranskoj pokrajini Sistan-Balučistan, poginulo je 42 ljudi, uključujući šest komandanata Revolucionarne garde.

Džafari je optužio i pakistanske obaveštajne agente za povezanost sa Džundalom. Pakistanska, američka i britanska vlada osudile su taj napad i odbacile tvrdnje o bilo kakvoj umešanosti.

XS
SM
MD
LG