Linkovi

Umro glumac Patrik Svejzi


Obožavaoci i kolege se danas sećaju Patrika Svejzija – ne samo po njegovoj filmskoj karijeri, već i po hrabroj borbi sa rakom, od kojeg je preminuo. Patrik Svejzi je umro juče u Los Andjelesu u 58 godini života. Njemu je pre oko godinu i po dana, dijagnostikovan rak pankreasa.

Brdo cveća preko zvezde Patrika Svejzija na holivudskom Bulevaru slavnih se povećava, a obožavaoci se prisećaju njegovih najpoznatijih uloga... poput seksepilnog instruktora igranja Džonija Kasla - u filmu „Prljavi ples“.

On bira devojku koja može da zaboravi da će to zauvek ostati holivudski trenutak i nadam se da će ljudi tako da ga pamte“.

To je bila Dženifer Grej, Svejzijeva partnerka u tom filmu... koja ga pamti kao „istinskog kauboja nežnog srca“. Tako ga pamte i kolege iz ljubavne priče „Duh“. Demi Mur kaže: „Tvoje će svetlo večno obajsavati sve naše živote...“ Vupi Goldberg kaže da veruje u poruku filma „Duh“ i dodaje da će Patrik „uvek biti blizu nas“. Svejzi se borio sa rakom pankreasa 20 meseci... a posle dijagnoze je čak nastavio da radi...

Nije hteo da ode ne radeći ništa... ne živeći punim životom“, naglašava Piter Kastro iz magazina "Pipl".

Njegov rad, kako je rekao Barbari Volters u svom poslednjem intervjuu, bio je njegov legat.

„Ako odem sa ove planete, želim da je napustim znajući da sam pokušao da joj vratim nešto vredno.“


Sigurno je da je to i učinio. Njegova supruga Lisa, ljubav njegovog života, bila je pored njega kada je umro. Imao je svega 57 godina.

XS
SM
MD
LG