Linkovi

Kraj recesije u SAD na pomolu?


Američka privreda je, nakon drugog kvartala, u boljem stanju nego što se očekivalo. Bruto domaći proizvod smanjio se za jedan odsto, što bi moglo da bude dodatni nagoveštaj da je recesija pri kraju.

Došlo je i do neznatnog poboljšanja na tržištu rada. Broj Amerikanaca, koji se prvi put prijavljuju za nadoknade za nezaposlene, pao je prošle sedmice. Pad je međutim manji od očekivanog.

Boing u međuvremenu priprema dugoodlagani prvi let aviona 787 Drimlajner. Očekuje se da će avion, koji troši manje goriva, prvi put poletjeti do kraja godine. A kompanija za izgradnju luksuznih domova Toll Braders je u poslednjem kvartalu zabilježila porast broja narudžbi, prvi put za četiri godine. Predstavnici kompanije ističu da kupci, po svemu sudeći, imaju više poverenja i da manje brinu o cijenama. Toll Braders su međutim prijavili gubitak od 472 miliona dolara zbog povećanja poreza.

I jedna vijest za ljubitelje video igara. Majkrosoft je odlučio da snizi cijenu skupocjene konzole X-Box 360 Elit za 100 do 300 dolara, pokrenuvši tako rat sa rivalom Sonijem koji je nedavno snizio cijenu svog proizvoda na 299 dolara. Nintendo još ne planira da uradi isto za svoj veoma popularni Wii.

XS
SM
MD
LG