Linkovi

Delimični rezultati pokazuju da Karzai ima neznatnu prednost


Avganistanska nezavisna izborna komisija saopštila je da u do sada prebrojanim rezultatima izbora predsednik Hamid Karzai ima neznatnu prednost nad svojim najbližim rivalom, Abdulom Abdulom.

Komisija je saopštila da je Karzai dobio 40,6 odsto, a Abdula 38,7 odsto glasova i da ti rezultati pokazuju stanje posle prebrojanih 10 odsto glasova. Predstavnik komisije, Nur Mohamed Nur, izjavio je za Glas Amerike da ti rezultati ne daju ni jednom od kandidata osnovu za proglašavanje pobede. Izborni funkcioneri kažu da će delimični rezultati biti objavljivani svakoga dana ove nedelje. Definitivni rezultati očekuju se 3. septembra.

Funkcioneri NATOa saopštili su da je u eksploziji bombe, u južnom Avganistanu, poginulo četvoro pripadnika američkih oružanih snaga. Tim incidentom 2009. je postala najkrvavija godina za koalicione snage u toj zemlji, od početka Sjedinjenim Državama predvođene invazije, 2001.

Uz četiri najnovije žrtve broj stranih vojnika poginulih u Avganistanu ove godine popeo se na 295. Do sada, najkrvavija za strane vojnike je bila prošla godina, sa 294 žrtve.


XS
SM
MD
LG