Linkovi

MIP Crne Gore povlači Miljana Mugošu iz ambasade u Vašingtonu


Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore donelo je danas odluku o povlačenju Miljana Mugoše sa dužnosti trecheg sekretara u ambasadi Crne Gore u Vassingtonu.

“Ne prejudicirajući ishod pokrenutih radnji i postupaka od strane nadležnih organa, Ministarstvo je doneo odluku o povlačenju Mugoše sa dužnosti trećeg sekretara u crnogorskoj Ambasadi u Vašingtonu”, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je istražnom sudiji Osnovnog suda u Podgorici podnelo zahtjev za sprovodjenje istrage protiv Mugože, zbog sumnje da je težko povrijedio urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića.

Ministarstvo kulture, sporta i medija Crne Gore insistira da se utvrdi potpuna istina o „incidentu“ između gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i novinara Vijesti i osuđuje svaki vid nasilja.

Demokratska partija socijalista optužila je danas pojedine medije da vode medijsku hajku prema članu Predsjedništva te stranke Miomiru Mugoši.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori apeluje na sve relevantne institucije da pažljivo ispitaju okolnosti i činjenice vezane za incident, dok Organizacija medija Jugoistočne Evrope pozdravlja policijsku istragu o napadu na novinara i fotoreportera Vijesti, ali i apeluje na crnogorsku vlast da učini sve da spriječi takve incidente u budućnosti.

XS
SM
MD
LG