Linkovi

Đoković lako do četvrtfinala, Ana Ivanović predala meč zbog povrede


Sedmog takmičarskog dana na ovogodišnjem Vimbdlonu srpski tenis ostao je sa samo jednim predstavnikom u pojedinačnoj konkurenciji. Novak Đoković lako se plasirao u četvrtfinale, pobedom nad Izraelcem Dudijem Selom, dok je Ana Ivanović predala meč Venus Vilijams zbog povrede prepona.

Ana Ivanović je izgubila prvi set 6:1, a onda već na startu drugog zatražila pomoć fizioterapeuta zbog bolova u predelu levog butnog mišića. Posle desetominutne pauze vratila se na teren, osvojila gem dobrim servisom, ali nije mogla da nastavi meč. Uplakana je napustila centralni teren, a vidno uznemirena bila je i na konferenciji za novinare, gde je uz dosta problema pokušavala da zaustavi suze.

„Najviše sam razočarana zbog činjenica da nisam imala priliku da se borim do kraja. Osetila sam bol u nozi pri servisu i nisam mogla više. Zaista sam razočarana“, rekla je Ana Ivanović.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasman u četvrftinale obezbedio je posle manje od sat i po vremena igre. Bilo je 6:2, 6:4 i 6:1 protiv 46. tenisera sveta Izraelca Dudija Sele. Đokovićev sledeći rival biće nemački veteran Tomi Has, koji je u tri seta pobedio Rusa Igora Andrejeva – 7:6 (8), 6:4 i 6:4.

Prvi favorit turnira Rože Federer takođe je završio posao u tri seta – 6:4, 7:6 (5) i 7:6 (5) protiv Robina Soderlinga, i sada ga čeka duel sa Ivom Karlovićem. Karlović je eliminisao Fernanda Verdaska u četiri seta – 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3 i 7:6 (9). Preostala dva četvrtfinalna para u muškoj konkurenciji čine Endi Rodik i Lejton Hjuit, odnosno Huan Karlos Ferero i Endi Marej, koji je - posle izgubljenog prvog seta - napravio preokret u duelu sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom. Bilo je 2:6, 6:3, 6:3, 5:7 i 6:3 za ljubimca domaće publike i trećeg nosioca turnira.

Kod teniserki, najveće iznenađenje pripredila je 19-godišnja Nemica Sabine Lisicki, koja je eliminisala 9. nositeljku Karolinu Voznijacki – 6:4 i 6:4. Njena naredna protivnica biće trenutno vodeća na svetskoj rang-listi Ruskinja Dinara Safina, koja je izgubila prvi set i u odučujućem trećem imala brejk zaostatka protiv Francuskinje Ameli Morezmo, da bi na kraju ipak slavila – 4:6, 6:3 i 6:4. Venus Vilijams će u četvrtfinalu igrati protiv Agnješke Radvanske, koja je zaustavila američku tinejdžerku Melani Oden – 6:4, 7:5. U donjem delu žreba sastaju se Serena Vilijams – Viktorija Azarenka i Elena Dementijeva – Frančeska Skjavone, jedina preostala igračica koja nije bila postavljena za nosioca.

U konkurenciji parova, najbolji srspki dubl igrač takođe je izborio plasman u četvrtfinale. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, koji su prošle godine osvojili Vimbldon, u trećem kolu savaladili su Britance Džejmija Delgada i Džonatana Mareja u tri seta - 7:5, 6:4 i 6:4. Njihovi rivali u borbi za polufinale biće osmi nosioci poljsko-austrijska kombinacija Lukaš Kubot/Oliver Marak. Njih dvojica su danas bili bolji od srpsko-nemačkog dubla Viktor Troicki/Kristofer Kas u četiri seta - 6:7, 7:6, 6:1 i 6:3.

XS
SM
MD
LG