Linkovi

Kanadske guske krive za prinudno sletanje aviona u reku Hadson


Dok se nastavlja istraga pada Er Fransovog aviona u Atlantski okean, američke vlasti ispituju slučaj US Ervejzovog aviona na letu 1549, koji se u januaru sudario sa jatom gusaka ubrzo posle poletanja iz Njujorka. Dramatičnim sletanjem u reku Hadson, koje je izveo kapetan “Sali” Salenberger spašeno je svih 155 putnika i članova posade. Naučnici institucije Smitsonijan identifikovali su ptice koje su izazvale kvar aviona, a to otkriće moglo bi da pomogne u sprečavanju budućih katastrofa.

Naučnici su ispitali perje pronadjeno u motorima aviona "Ju Es Ervejza", i zaključili da su kanadske guske–selice krivac za kvar aviona. Svake godine, američki avioni sudare se sa hiljadama ptica, što aviokompanije košta milijarde dolara i ugrožava bezbednost putnika.
Karla Douv je forenzičar-ornitolog u Smitsonijanovoj laboratoriji za identifikaciju perja. Njen posao je da identifikuje vrste koje usisavaju motori aviona:

"Podaci koje im dajemo identifikacijom vrsta pomažu inženjerima da odrede težinu ptica. Tako, kada dizajniraju nove motore, mogu da uzmu u obzir težinu ptica koje često budu uvučene u motore".

Douv kaže da su kanadske guske u proseku teške oko 3,6 kilograma, ali da je prosečan motor napravljen tako da izdrži sudar sa upola lakšim pticama. Baš kao što su stakla pilotskih kabina redizajnirana da bi izdržala udare ptica, prema rečima Karle Douv, potrebno je da se redizajniraju i motori, iako je to skup poduhvat.

Piter Mara radi u Smitsonijanovom Centru za migracije ptica u okviru Nacionalnog zoološkog vrta. Analizirao je perje gusaka da bi utvrdio da li su u pitanju ptice stanarice ili selice. On ističe da je ledeni talas u januaru prekrio Njujork snegom i verovatno podstakao kretanje ptica, čija se putanja sudarila sa putanjom aviona na letu 1549.

"Treba da razumete da su kanadske guske – verzija krava u svetu ptica, naime one pasu travu, zavise od otvorenih, travnatih polja da bi se ishranile, i kada se ta polja prekriju snegom primorane su da idu dalje", objašnjava Mara.

On kaže da zvaničnici nadležni za avijaciju treba da spreče takve slučajeve korišćenjem savremenijih radara i većim istraživanjem kretanja i selidbe milijarde ptica:

"Kod udara ptica, informacije koje sadrži perje na neki način su slične snimcima crnih kutija, i možemo da ih iskoristimo da utičemo na buduće letove, kako bi se smanjila mogućnost sudara ptica i aviona".

Iako se svake godine na hiljade aviona sudari sa pticama, Federalna uprava za avijaciju ne zahteva od avio-kompanija da prijave takve slučajeve.

XS
SM
MD
LG