Linkovi

Bajden: Ekonomija bila u gorem stanju nego što se pretpostavljalo


Američki potpredsednik Džozef Bajden rekao je da je ekonomija bila u daleko gorem stanju nego što su eksperti mislili, kada je Obamina administracija sastavljala plan za ekonomski oporavak.

U današnjem intervjuu za mrežu NBC u emisiji "Suret sa predstavnicima štampe" (Meet The Press), Bajden je rekao da se ispostavilo da su stanje ekonomije i stopa nezaposlenosti bili gori od prvobitnih projekcija. Administracija predsednika Obame je uložila 787 milijardi dolara sredstava poreskih obveznika u ekonomiju u nastojanju da preokrene smer najgore recesije koja je pogodila Sjedinjene Države u poslednjih nekoliko decenija. Bajden je branio taj plan rekavši da se ekonomija poboljšava.

On je ukazao da je, mada je stopa nezaposlenosti viša od očekivane, broj izgubiljenih radnih mesta u padu. Potpredsednik Bajden je istakao da je 150 hiljada radnih mesta spaseno ili otvoreno od kako su sprovedene mere za stimulaciju ekonomije. Bajdenov savetnik Džared Bernstajn je rekao da je ta brojka samo procena.

XS
SM
MD
LG