Linkovi

Pakistanske džamije mete samoubilačkih napada


Najmanje sedam osoba poginulo je u samoubilačkim napadima koji su, u razmaku od nekoliko minuta, izvedeni u dva pakistanska grada - saopštile su pakistanske vlasti. Među žrtvama je i istaknuti islamski sveštenik koji je javno podržavao ofanzivu protiv Talibana.

Policija je navela da je Šarfraz Naemi poginuo kada je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u bogosloviji, pored džamije u gradu Lahoreu. Poginule su još dvije osobe. U drugoj eksploziji, koja se u približno isto vrijeme prolomila u džamiji u gradu Novšera, blizu vojnog skladišta, poginulo je najmanje četvoro ljudi, dok ih je gotovo 100 povrijeđeno.

Pakistanski lideri su osudili najnovije u nizu napada, koji, kako se pretpostavlja, predstavljaju osvetu za vladinu ofanzivu protiv ekstremista u Dolini Svat. Vojska je u međuvremenu nastavila da napada esktremističke položaje u sjeverozapadnom dijelu zemlje. U jučerašnjim sukobima u Malakandu, Banuu i Južnom Vaziristanu, utočištu talibanskog lidera Bejtule Mehsuda, poginulo je gotovo 70 ekstremista.




XS
SM
MD
LG