Linkovi

Krajsler i Fijat finalizovali sporazum o spajanju


Prodaja imovine američkog Krajslera italijanskom Fijatu je finalizovana, pošto su prevazidjene poslednje sudske prepreke. Fijat će imati 20 odsto udjela u novoj kompaniji, dok će generalni direktor italijanskog proizvođača Serđo Markione, biti na čelu treće po veličini američke autokompanije. Markione je najavio da će Krajsler odmah početi proizvodnju i da će se radnici iz zatvorenih fabrika ubrzo vratiti na posao. Zdravstveni fond, koji je osnovao sindikat Ujedinjenih automobilskih radnika, treba da dobije 55 odsto vlasništva, dok će manji udeo imati američka i kanadska vlada.

Vrhovni sud je sinoć otvorio put za partnerstvo Krajslera i Fijata, odbacujući žalbu tri penzijska i jednog građevinskog fonda, grupe potrošača i drugih koji su pokušali da spriječe prodaju američke autokompanije. Prodaja imovine Krajslere italijanskoj kompaniji trebalo je da bude okončana prije više od sedmice, ali je sudija vrhovnog suda Rut Bejder Ginzburg u ponedjeljak odlučila da je odloži dok ne razmotri žalbu državnih fondova iz Indijane.

Juče je takođe odobren plan američkog proizvođača da okonča ugovore o franšizi sa 789 svojih prodavaca. U odluci stečajnog sudije Artura Gonzalesa navodi se da franšize, koje čine četvrtinu prodajnog sektora kompanije, ne mogu više da budu opunomoćeni zastupnici Krajslera, Dodža i Džipa. Veliki broj prodavaca pokušao je juče da proda poslednje automobile, prije nego što zauvijek zatvori svoje prodavnice. Džejms Samaras, vlasnik Viking Dodža iz Ilinoisa, kaže da je prinuđen da zatvori svoje predstavništvo nakon što je, na zahtjev Krajslera, 2004 sagradio nove prostorije. Samaras ističe da će nova vozila, koja ne budu prodata, kupiti drugi zastupnik Krajslera kome je, kako tvrdi, data njegova franšiza.

Jednostavno će da mi uzmu franšizu, koju sam skupo platio, i da je daju nekom drugom niz ulicu. U takvom scenariju nešto podsjeća na marksizam.”

Džek Ficdžerald, koji prodaje automobile 43 godine, kazao je Asošijeted Presu da neće zatvarati svoju prodavnicu u Merilendu i istakao da će njegovi mehaničari i dalje popravljati Krajslerove i Dži-emove modele.

Radim što i uvijek. Vidite moja kola, prodavnicu... Ne idem nigdje. Napolju je velika reklama na kojoj piše da ću se pobrinuti za automobile domaće proizvodnje. Detorit nije zainteresovan, ali ja jesam. Ovi ljudi kupuju vozila kod mene već 43 godine. Zadržali smo djelove, mehaničare i naš specijalni alat. Možemo da vam popravimo automobil.”

Krajslerovi advokati su juče najavili da će program koji omogućuje prodavcima da pošalju neprodata vozila drugim zastupnicima biti produžen do ponedjeljka.

XS
SM
MD
LG