Linkovi

Radnici strahuju od budućnosti dok traje reorganizacija Dži-ema


Nekada najveći privatni poslodavac u Americi, Dženeral motors, sa sedištem u Detroitu, zapošljavao je više od pola miliona ljudi. Poslednjih godina, to se smanjilo na 60 hiljada, a sada bi ionako ekonomski uzdrmana država Mičigen mogla još više da pretrpi, jer Dži-em planira da u okviru reorganizacije otpusti još 20 hiljada radnika širom zemlje i zatvori do 17 fabrika. Radnici u Detroitu pitaju se, da li će opstati u kompaniji ili će morati da traže novi posao.

U Detroitu svuda ima tragova da je taj grad bio snažan simbol američke radničke klase. Nekada prepuna železnička stanica stoji gotovo kao ruina, u nekadašnjem automobilskom sektoru duž avenije Mičigen. Kadilaci i auto-delovi više ne izlaze iz sada oronulih ili zatvorenih lokalnih fabrika.

Ovo je grad utvara.“, ističe Gari Vilson, koji radi u 22. podružnici Sindikata radnika autoindustrije, jednoj od retkih otvorenih kancelarija u ovoj ulici. Odrastao je u blizini i zaposlio se u Dži-emu još 1977.

„Počeli biste školovanje, završili srednju školu i otišli u fabriku. Takav je bio život u Detroitu,“ kaže on.

Takav način života sada odumire jer mnogi poslovi u ovdašnjoj autoindustriji više ne postoje. Za sada, Vilson još ima posao u obližnjoj fabrici koja nije predviđena za zatvaranje. Njegov kolega, Džordž Mekgregor, počeo je da radi 1968, na jednoj od linija za sklapanje atomobila.

Kada sam dobio mesto mislio sam da je to najveća stvar od pronalaska hleba,“ kaže on sa setom.

Tokom 40 godina, Mekgregor je posmatrao kako Dži-em, jednog po jednog, otpušta više od pola miliona radnika.

Boli me to, jer je bio simbol Amerike. Postojala je poslovica: ako Dži-em kine, ostatak zemlje dobija kijavicu,“ kaže on.

Kijavica koju je Dženeral motors proširio zemljom, zahvatila je nekoliko generacija Mekgregorove porodice. Oni u penziji, strahuju za primanja i zdravstveno osiguranje. Ćerka je izgubila posao dobavljača autodelova. 17-godišnji unuk ima malo izgleda da se zaposli.

Današnji broj nezaposlenih, iako već veliki, nastaviće da raste,“ kaže Dik Blaus, predsednik detroitskog ogranka Trgovinske komore koja promoviše biznis u gradu i okolini. On kaže da nije optimista.

„Mnogi predviđaju da će, pre nego što se ovo završi, stopa nezaposlenosti dostići 15 do 20 procenata,“ kaže on.

Uprkos tome, nada postoji. Prema sporazumu Dži-ema sa sindikatom, neki od radnika mogli bi da se vrate na posao. Fabrika malih vozila, planirana da se podigne u Kini, sada će se graditi ovde. Ali počinjanje novog posla u novoj fabrici neće biti lako za Vilsona i Mekgregora, koji su blizu penzije.

Nemamo kuda da odemo, tako da moramo da preguramo ovo i pomognemo koliko možemo kako bi čitava stvar krenula s mesta,“ kaže Mekgregor.

Mekgregor veruje da rešenje za probleme Dženeral motorsa, Krajzlera i Forda, nije u pomoći države, već u dalekosežnim merama za oživljavanje cele privrede i zapošljavanje potrošača, koji bi onda kupovali i nova kola.

XS
SM
MD
LG