Linkovi

UN: Pakistanu hitno potrebna pomoć


Ujedinjene nacije su saopštile da je Pakistanu hitno potrebna veća pomoć za preko dva miliona izbeglica koje su napustile svoje domove zbog sukoba izmedju vladinih snaga i ekstremista Talibana na severozapadu zemlje. Šef humanitarne agencije UN-a u Pakistanu, Manuel Bešler, je danas upozorio da bi neke od potrepština mogle da nestanu do jula ukoliko medjunarodna zajednica ne odgovori brzo.

U medjuvrmenu, pakistanski zvaničnici saopštili su da su učenici i nastavnici, koje je ranije ove nedelje Taliban oteo na severozapadu zemlje, pušteni na slobodu.

Za to vreme, specijalni američki izaslanik Ričard Holbruk posetio izbeglice iz Doline Svat, raseljene zbog sukoba izmedju pakistanske vojske i boraca Talibana.On je obišao jedan logor u Mardanu, na severozapadu Pakistana, saslušao izjave raseljenih gradjana i duskutovao o njihovoj potrebi za bezbednošću i humanitarnom pomoći. Ričard Holbruk je juče najavio da Sjedinjene Države planiraju da pruže dodatnih 200 miliona dolara pomoći za 2 i po miliona ljudi raseljenih sukobima.

XS
SM
MD
LG