Linkovi

Avion Er Fransa nestao iznad Atlantika


Avion francuske kompanije Er Frans, na liniji od Rio de Žaneira do Pariza sa više od 200 putnika i članova posade, nestao je iznad Atlantskog okeana.

Er Fransov Erbas tipa A330-200 navodno je naišao na nevreme. Kako je saopštila ta kompanija, avion je 15 minuta kasnije poslao niz automatskih poruka nagoveštavajući problem sa električnom instalacijom. Na konferenciji za novinare, u Parizu, predstavnik Er Fransa opisao je kako su tekli događaji.

„Avion je naišao na turbulencije, a zatim emitovao niz automatskih poruka obaveštavajući o kvaru. Oko sedam ujutro po pariskom vremenu postalo je jasno da je avion duboko u nevoljama,“ rekao je predstavnik Er Fransa.

Jedan vladin izvor u Brazilu izjavio je da je avion nestao sa brazilskih radarskih ekrana oko tri i po sata po poletanju, što znači da je još uvek bio bliže Brazilu nego Francuskoj, ali njegova poslednja lokacija nije poznata.

Avioni brazilskog vazduhoplovstva stacionirani na ostrvu Fernando de Noronja tragaju za nestalim avionom.

Francuski ambasador u zapadnoafričkoj državi Senegal kaže da su tamošnji francuski vojni avioni takođe uključeni u potragu.

U međuvremenu, na pariskom aerodromu Šarl de Gol ekipe za vanredne situacije preuzele su u posebnom prostoru brigu o rođacima i prijateljima ljudi koji su bili u nestalom avionu.

XS
SM
MD
LG